Laden

Events en hulp

Vanuit de organisatie van de Maritime & Mainport Profielwerkstukkenwedstrijd organiseren wij diverse events om de wedstrijd onder de aandacht te brengen én om de deelnemende scholieren te helpen met hun profielwerkstuk.

Online hulp bij je profielwerkstuk

De profielwerkstukkenwedstrijd biedt scholieren de mogelijkheid om in gesprek te gaan met professionals en ambassadeurs uit de maritieme sector, haven en industrie. Jij kunt in gesprek gaan met:

  • Studenten met de achtergrond Maritieme Techniek of Logistiek;
  • Docenten op het hbo met kennis van de maritieme sector, haven en/of industrie;
  • De Young Maritime Representatives, de maritieme jongerenambassadeurs;
  • Het Jong Haventalent, in 2023 is dit een havenambassadeur met een logistieke achtergrond;
  • De Waterambassadeurs van de Topsector Water & Maritiem.

Uiteraard kun je ook je vragen kwijt bij het EIC Mainport Rotterdam, Netherlands Maritime Technology en Watertalent. Wij brengen je graag in contact met de juiste persoon.
Laat ons weten wie je wilt spreken via pws@watertalent.nl. 

Meet your peers

De profielwerkstukkenwedstrijd organiseert ook ieder jaar het ‘Meet your peers’ event. Hierbij krijgen de scholieren de kans om fysiek in gesprek te gaan met professionals, bedrijven, studenten en ambassadeurs. Deze editie kan jij daar bij zijn! 

Op vrijdag 10 november zijn deelnemende scholieren van harte welkom op de grootste maritieme beurs van Europa: ‘Europort 2023’. Heb je je nog niet ingeschreven, maar zou je wel graag meer willen weten over de wedstrijd en/of hulp willen bij je werkstuk? Dan ben je ook uitgenodigd! NMT stelt hiervoor het Holland Paviljoen beschikbaar.

Tijdens het event zullen de scholieren kennis maken met Waterambassadeurs en Young Maritime Representatives. Samen met hen kunnen zij de beurs over gaan om meer informatie op te doen voor hun probleemstelling. Daarnaast organiseren wij een leuke quiz met een toffe prijs. 

Prijsuitreiking

Niet geheel onbelangrijk natuurlijk! Rondom de diploma uitreikingen op middelbare scholen organiseren wij ook de prijsuitreiking van de Maritime & Mainport Profielwerkstukkenwedstrijd. Je wilt natuurlijk snel weten of je in de prijzen bent gevallen!

In de periode april t/m juni worden alle ingeleverde werkstukken beoordeeld door de vakkundige jury. In de vorige editie zijn we de diploma-uitreikingen van de winnaars afgereisd om hun prijs te overhandigen. Na alle coronajaren was het de examenscholieren van harte gegund om dit weer fysiek met vrienden en familie te vieren. Als kers op de taart kwam daar dan hun titel als Mainport of Maritime winnaar bij.