Laden

Events en hulp

Vanuit de organisatie van de Maritime & Mainport Profielwerkstukkenwedstrijd organiseren wij diverse events om de wedstrijd onder de aandacht te brengen én om de deelnemende scholieren te helpen met hun profielwerkstuk.

Online hulp bij je profielwerkstuk

De profielwerkstukkenwedstrijd biedt scholieren de mogelijkheid om in gesprek te gaan met professionals en ambassadeurs uit de maritieme sector, haven en industrie. Jij kunt online in gesprek gaan met:

  • Studenten met de achtergrond Maritieme Techniek of Logistiek;
  • Docenten op het hbo met kennis van de maritieme sector, haven en/of industrie;
  • De Young Maritime Representatives, de maritieme jongerenambassadeurs;
  • Het Jong Haventalent, in 2022 is dit een havenambassadeur met een logistieke achtergrond;
  • De Waterambassadeurs van de Topsector Water & Maritiem.

Uiteraard kun je ook je vragen kwijt bij het EIC Mainport Rotterdam, Netherlands Maritime Technology en Watertalent. Wij brengen je graag in contact met de juiste persoon.
Laat ons weten wie je wilt spreken via pws@watertalent.nl. 

Meet your peers

De profielwerkstukkenwedstrijd organiseerde ook ieder jaar het ‘Meet your peers’ event. Hierbij krijgen de scholieren de kans om fysiek in gesprek te gaan met professionals, bedrijven, studenten en ambassadeurs. Helaas hebben we dit in de editie van 2020-2021 niet kunnen doen, in verband met de coronamaatregels. Wel hadden de scholieren de mogelijkheid om digitaal in contact te komen met deze personen.

Tijdens de editie van 2021-2022 hebben wij het Meet Your Peers event gelukkig wel kunnen organiseren. Op vrijdag 5 november (in de Maritime week) hebben wij de deelnemende scholieren uitgenodigd op de grootste maritieme beurs van Europa ‘Europort 2021’. Ook scholieren die zich nog niet hadden ingeschreven, maar wel graag meer wilden weten over de wedstrijd en/of hulp wilden bij hun werkstuk waren van harte welkom. NMT stelde hiervoor het Holland Paviljoen beschikbaar.

Tijdens het event hebben de scholieren kennis gemaakt met Waterambassadeurs en Young Maritime Representatives. Samen met hen zijn zij de beurs over gegaan om meer informatie op te doen voor hun probleemstelling. Daarnaast organiseerden wij een leuke quiz met een toffe prijs. Zo hebben wij de scholieren kunnen enthousiasmeren voor de sectoren en tegelijkertijd kunnen helpen met hun werkstuk.

Als jij meedoet aan de Maritime & Mainport Profielwerkstukkenwedstrijd brengen we jou op de hoogte van de datum van dit event.

Prijsuitreiking

Niet geheel onbelangrijk natuurlijk! Rondom de diploma uitreikingen op middelbare scholen organiseren wij ook de prijsuitreiking van de Maritime & Mainport Profielwerkstukkenwedstrijd. Je wilt natuurlijk snel weten of je in de prijzen bent gevallen!

In de periode april t/m juni worden alle ingeleverde werkstukken beoordeeld door de vakkundige jury. In de vorige editie zijn we de diploma-uitreikingen van de winnaars afgereisd om hun prijs te overhandigen. Na alle coronajaren was het de examenscholieren van harte gegund om dit weer fysiek met vrienden en familie te vieren. Als kers op de taart kwam daar dan hun titel als Mainport of Maritime winnaar bij.